img_1
img_1
img_1
mobile_slider_img_1

Wandelen en fietsen op de Holterberg

Het Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug” in de provincie Overijssel staat bekend als een van de mooiste parken in ons land om te wandelen en te fietsen. Zowel jong als oud kan zich hier het hele jaar door uitstekend vermaken. Er is genoeg te doen om meerdere dagen door te brengen. Gelukkig zijn er ook voldoende mogelijkheden om aan de voet van dit prachtige park te overnachten.

Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug” in de omgeving van Holten

 Het Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug” ligt tussen Hellendoorn en Holten in de provincie Overijssel en bestaat onder andere uit: de Holterberg, de Haarlerberg, de Noetselerberg en de Koningsbelten. Hoewel o.a. de Hellendoornse Berg niet in het Nationaal park ligt, is deze berg wel onderdeel van de Sallandse Heuvelrug. Het hele natuurgebied is ongeveer 50 km² groot en bevat een grote diversiteit aan flora en fauna. Deze bosrijke omgeving kenmerkt zich door de uitgestrekte heidevelden en leent zich uitstekend voor het maken van de mooiste wandelingen en fietstochten.

Wandelen in het Nationale Park In Overijssel

Als u het fijn vindt om te wandelen in ons Nationale Park in Overijssel kunt u letterlijk alle kanten op. Er is immers een grote diversiteit aan (knooppunten)wandelroutes op en rondom “De Sallandse Heuvelrug” uitgezet met een grote variatie aan afstanden. Het Wereldtijdpad is een route die we u zeker even speciaal onder de aandacht willen brengen. Deze gevarieerde route kan gezien worden als een soort reis door de tijd. Gedurende de route komt u 2000 paaltjes tegen met hierop gebeurtenissen uit alle jaren.

Fietsen in de omgeving van de Holterberg

Ook fietsliefhebbers zullen zich uitstekend kunnen vermaken in de omgeving van de Holterberg. Er zijn zeer veel fietsroutes uitgestippeld die u langs de mooiste plaatsen uit Twente en Salland zullen leiden. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om naar een van de mooie plaatsen in de Gelderse Achterhoek te fietsen, maar het is ook mogelijk om hele dagen in het Nationale Park door te brengen en lekker onderweg te picknicken. Het is een regio met een compleet dekkend fietsroutenetwerk.

Overnachten in Holten

U zult begrijpen dat u zichzelf moeiteloos dagen kunt vermaken in dit prachtige gebied. Heeft u interesse om in de omgeving te overnachten? Dan kunt u dit doen in de vakantiehuizen van Erve Protzmann. Deze vakantiewoningen zijn volledig vormgegeven in lijn met het karakter van het park en in “Twents Saksisch stijl” gebouwd. De huizen staan in een rustige omgeving waar u de ruimte en privacy heeft.

Contact

De vakantiehuizen zij het gehele jaar beschikbaar. Voor meer informatie over de beschikbaarheid, tarieven en reserveren klik dan hier. Wanneer u voorkeur heeft aan persoonlijk contact, dan kan dit via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar uiteraard ook telefonisch.